Site icon FB Gazete

Fenerbahçe’nin Yoğun Maç Trafiği: 22 Gün İçinde 6 Kritik Karşılaşma

Milli ara sonrası yoğun bir fikstüre girecek olan Fenerbahçe, hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi’nde kritik karşılaşmalara çıkacak. Sarı-lacivertliler, iki kulvarda zorlu mücadelelere hazırlanıyor.

Milli Ara Sonrası Yoğun Fikstür

2024-2025 sezonuna Jose Mourinho yönetiminde hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa’da yoluna devam ediyor. Ligde ilk 7 haftada 16 puan toplayan sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi‘nde de 2 maçta 4 puan elde etti. Ancak milli maçlar nedeniyle lige ara verilmesi, takımın fikstürünü iyice sıkıştırdı.

Samsunspor Deplasmanı ile Başlıyor

Milli aranın ardından Fenerbahçe, Süper Lig‘in 8. haftasını BAY geçtiği için ekim ayının 3. haftası itibarıyla yoğun bir maç trafiğine girecek. Ligde çıktığı son 23 deplasman maçında yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, 20 Ekim’de Samsunspor deplasmanına konuk olacak.

Manchester United Karşısında Avrupa Sınavı

Fenerbahçe’nin bir sonraki sınavı, 24 Ekim’de UEFA Avrupa Ligi‘nde İngiliz devi Manchester United ile olacak. Zorlu rakip karşısında sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında kritik bir galibiyet arayacak.

Bodrum FK ile Kadıköy’de

Avrupa arenasındaki dev maçın hemen ardından 27 Ekim’de Bodrum FK‘yi konuk edecek olan Fenerbahçe, Süper Lig’de evinde üç puan arayacak. Mourinho’nun öğrencileri, bu mücadelede de yoğun fikstürün baskısıyla sahaya çıkacak.

Trabzonspor ve AZ Alkmaar Deplasmanları

İç sahadaki iki maçın ardından Fenerbahçe, 5 gün içerisinde iki zorlu deplasman maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, 3 Kasım’da Süper Lig’de Trabzonspor ile karşılaşacak. Ardından 7 Kasım’da AZ Alkmaar ile UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda mücadele edecek.

Sivasspor Karşılaşması ile Süreci Tamamlıyor

Fenerbahçe, Hollanda’daki zorlu mücadeleden sadece 3 gün sonra tekrar Süper Lig’e dönecek ve 10 Kasım’da Sivasspor‘u Kadıköy’de ağırlayacak. Bu süreç, sarı-lacivertliler için hem fiziksel hem de mental açıdan büyük bir dayanıklılık gerektirecek.

Exit mobile version