Ahmet Çakar, Mehmet Büyükekşi’nin Suç Duyurusu Üzerine İfade Verdi

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yapmış olduğu suç duyurusu kapsamında savcılıkta ifade verdi.

Türkiye’nin tanınmış spor yorumcularından Ahmet Çakar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kendisi hakkında yapmış olduğu suç duyurusu nedeniyle savcılıkta ifade verdi.

Soruşturma Süreci

TFF Başkanı Büyükekşi, Çakar’ın kendisiyle ilgili sözlerine dayanarak, “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet” ve “hakaret” suçları için suç duyurusunda bulunmuştu. Bu gelişme üzerine Ahmet Çakar hakkında resmi bir soruşturma başlatıldı.

Çakar, avukatı eşliğinde İstanbul Çağlayan’daki adliyeye gelerek ifade verdi. İfade sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan Çakar, “Türk yargısına, sayın savcılara, hakimlere güveniyorum. Şikayet edildik, ifademizi verdik ve çıktık.” ifadelerini kullandı.

Bu olay, spor dünyasında büyük yankı uyandırırken, soruşturmanın sonucunun ne olacağı merak konusu haline geldi. Ahmet Çakar’ın ifadesi ve sürecin ilerleyişi, spor camiasında yakından takip ediliyor.